JamesBlunt
Ziurovu kedes mano mylimuose Kulturos Namuose....
Paskutinį kartą matytas: 
2009-05-17 19:42:35JamesBlunt, 29
Kaunas, Lietuva

JamesBlunt dienoraščiai
Patalpinta 2009-05-04 18:51:47

Ilsėkis ramybėje, Seneli!

Mirtis — žiaurus ir negailestingas dalykas, sugniuždantis, paliekantis gilius randus sieloje ir beprotišką ilgesį... Kitą vertus, mes — krikščionys tikime, kad amžinąją laimę pasieksime po mirties, o gyvenimas yra tik laiptai į jį, taigi, o mirtis lyg slenkstis, jį peržengęs žmogus patenka ten, kur geriau, tiesa?

Lygiai prieš savaitę mirė mano Senelis, sulaukęs 67 metų. Lygiai prieš savaitę sėdėjau šarvojimo salėje su kitais giminaičiais. Bijojau ten eiti, labai bijojau, nes žinojau, jog tik išvydus Senelį karste viskas bus galutinai baigta. Tai lyg... Teorija ir praktika. Teorija — kai mama paskambino ir pranešė, jog Jo šiame pasaulyje jau nėra, o praktika — pamatyti tai savo akimis. Deja, norom nenorom įžengiau ton chrizantemų kvapu dvelkiančion salėn. Iškart pravirkau. Mano Senelis! Karste, apkaišytame baltom gėlėm... O kur dar močiutė, susisiautusi juoda skara, nuolat pratrūkstanti ašaromis, atrodė, kad kažkas širdį bado į tai žiūrint...

Susimasčiau... Gal taip ir geriau?.. Jo kančios šiame pasaulyje buvo šimtąkart baisesnės už mirtį!.. Pernai diagnozuotas vėžys išnyko... Panaudojus chemijoterapiją, kuri... Sutraukė Jo žarnas. Vargšelis... Jis tiesiog merdėjo badu, mat viską, ką bepaimdavo burnon tuoj ir išvemdavo, nieko negalėjo suvirškinti! Gyvybę palaikė tik lašelinės, diena iš dienos... Rankos, mano Senelio rankos tapo panašios į narkomano rankas, kiaurai subadytas adatų... Buvo nebepakeliama Jį lankyti, matyti tą prakeiktą agoniją, skausmą ir... Viltį! Jis iki paskutiniojo atokvėpio dar tikėjosi pasveikti, nors viskas jau buvo aišku!.. Pagarba Jam už tą Viltį, negęstančią Viltį!

Keista, bet iki šiol nesuvokiu, kas nutiko, taip ir atrodo, jog jei nuvyksiu į gimtuosius Šakius, į, dabar tik močiutės, namus, išvysiu Jį sėdintį ant sofos ir skaitantį laikraštį... O taip sunku suprasti ir sau pripažinti, jog Jis ramiai ilsisi Plokščių kapinėse...

Šį dienoraščio puslapį skiriu Zigmui Viktorui Bakšiui — puikiam vyrui, mylinčiam sutuoktiniui, nuostabiam trijų vaikų tėvui ir septynių anūkų Seneliui. Ilsėkis ramybėje, Seneli!

1941 — 2009


Nuotaika: melancholiškas  
peržiūrų: 1170 dienoraščio įvertinimas: 10.00
viso vertinimų: 1



komentarų: 1 (10 puslapyje)
*Jordin Sparks feat. Sebastian -Art of love.mp3
Monikutė*~, 32
Kaunas, Lietuva
2009-10-17 12:03:31
Sunku, kai netenkame gerų ir artimų sau žmogučių. Bet iš tiesų jei jis taip kentėjų, galbūt ten pailsės. tikimės, kad ten jam geriau.
Vertinimo statistika
*Jordin Sparks feat. Sebastian -Art of love.mp3
Monikutė*~, 32
Kaunas, Lietuva
2009-10-17 12:01:20

Įvertinimas: 10