Nelli
As
Paskutinį kartą matytas: 
2009-05-01 15:08:05Nelli, 28
Kaunas, Lietuva

Patalpinta 2008-05-03 12:06:04

Keli faktai apie Nightwish

Ideja ikurti grupe \\\\\\\"Nightwish\\\\\\& #92;" kilo Tuomas Halopainen viena 1996 m. liepos nakti leidziant laika su draugais prie lauzo. Pirmos trys dainos buvo irasytos 1996 m. spali - gruodi. Tuo metu grupeje
buvo trys nariai: Tuomas Holopainen, Tarja Turunen ir Emppu Vuorinen (29).

Susibure Nightwish turbut net saldziausiuose sapnuose nesapnavo, kad vos po seseriu metu jie taps ne tik Suomijos pasididziavimu, bet ir savo skambesiu bei nuostabiu dainininkes Tarja balsu uzkariaus tukstanciu gerbeju sirdis visame pasaulyje.

Pirmasis Nightwish albumas \\\\\\\"Angels Fall first\\\\\\\" isleistas 1997 m. lapkricio pradzioje. Pirmasis grupes koncertas ivyko Suomijos Kites mieste 1997 m. gruodzio 31 d. Veliau ziema Nightwish grojo tik
septyniuose koncertuose, nes Jukka ir Emppu buvo pasaukti i armija, o Tarja buvo uzsiemusi mokslais.

Naujas albumas \\\\\\\"Oceanborn\\\\\\& #92;" isleistas 1998 m. gruodzio 7 d. Visi liko nustebinti \\\\\\\"Oceanborn\\\\\\& #92;" sekmes, albumas pasieke penkta vieta oficialiame geriausiu Suomijos albumu sarase, o singlas \\\\\\\"Sacrament Of Wilderness\\\\\\\" geriausiojo poziciju neuzleido ne viena savaite. 1999 m. ziema Nightwish grojo daugybeje koncertu.

Pavasari albumas \\\\\\\"Oceanborn\\\\\\& #92;" buvo isleistas uzsienyje. Geguze grupe vel pradejo koncertuoti ir keliavo po sali pustrecio menesio, grodami beveik visuose didziuosiuose roko festivaliuose. Tuo paciu metu buvo patvirtinta, kad Nightwish rengs koncertini tura (26 koncertus) po Europa.

2000 m. pradzioje grupe pradejo irasineti treciaji albuma. Naujasis albumas \\\\\\\"Wishmaster\\\\\\ \" isleistas geguze, o koncertinis turas \\\\\\\"Wishmaster\\\\\\ \" prasidejo Kites mieste. Po pasirodymo grupe pelne auksinius diskus uz albuma \\\\\\\"Oceanborn\\\\\\& #92;" bei singlus \\\\\\\"Sacrament Of Wilderness\\\\\\\", \\\\\\\"Walking In
The Air\\\\\\\" ir \\\\\\\"Sleeping Sun\\\\\\\". \\\\\\\"Wishmaster\\\\\\ \" pateko tiesiai i Suomijos geriausiu albumu virsune ir
isbuvo joje tris savaites. Per sias tris savaites albumas taip pat tapo auksinis.

\\\\\\\"Wishmaster\\\\\\ \" pasaulinis turas, prasidejes nuo Kites, tesesi dideliuose festivaliuose Suomijoje ir net Pietu Amerikoje (2000 m. liepa).

Triju savaiciu koncertinis turas po Brazilija, Cile, Argentina, Panama ir Meksika tapo vienu is didziausiu ivykiu grupes istorijoje.

2001 m. kovo menesi \\\\\\\"Nightwish\\\\\\& #92;" irase nauja Gary Moore (55) dainos \\\\\\\"Over The Hills
And Far Away\\\\\\\" versija, dvi naujas dainas ir perrase daina \\\\\\\"Astral Romance\\\\\\\" is albumo \\\\\\\"Angels Fall First\\\\\\\".

Dainos \\\\\\\"Over The Hills And Far Away\\\\\\\" vaizdo klipas tapo platininis. Tu metu koncertinis turas po Suomija baigesi Nivalos mieste, o Nightwish buvo arti issiskyrimo. Tuomas isvyko i Laplandija apmastyti, ka daryti toliau, nes reikejo kazka keisti, kad Nightwish galetu testi karjera. Pasak jo paties, Tuomas norejo isardyti grupe del tarp grupes nariu uzsitesusiu nesutarimu.

Laime, taip neavyko. 2002 m. dienos sviesa isvydo triuskinamos sekmes sulaukes Nightwish albumas \\\\\\\"Century Child\\\\\\\", ir nuo tada sekme nenusigrezia nuo suomiu kolektyvo. Per dvi valandas albumas tapo auksinis. Per dvi savaites jis buvo parduotas 30 000 tirazu. Tuo paciu metu Nightwish laikesi albumu ir singlu populiarumo virsunese pirmaji karta savo istorijoje.

Liepa \\\\\\\"Nightwish\\\\\\& #92;" koncertavo Pietu Amerikoje, beveik visi bilietai buvo parduoti. Brazilijoje pirmasis \\\\\\\"Century Child\\\\\\\" leidimas buvo parduotas per diena, o sekmingas turas po Europa taip pat neliko nepastebetas.

2004 m. penktasis Nightwish albumas \\\\\\\"Once\\\\\\\& #34; turetu buti svarbiausias grupes istorijoje. \\\\\\\"Nemo\\\\\\\& #34; buvo pirmasis naujojo albumo singlas, jam buvo sukurtas didelio biudzeto vaizdo klipas. \\\\\\\"Once\\\\\\\& #34; tapo auksinis Suomijoje jo isleidimo diena.

Paskutinis \\\\\\\"Nightwish\\\\\\& #92;" koncertas buvo 2005 m. spalio 11 diena Helsinkyje. Jis buvo nufilmuotas ir isleistas DVD formatu (\\\\\\\"End Of An Era\\\\\\\"). Sis pavadinimas simboliskas - iskart po koncerto Tuomas, Emppu, Marco ir Jukka atleido Tarja Turunen.

Nors grupe ir paliko jos simboliu laikoma dainininke Tarja, \\\\\\\"Nightwish\\\\\\& #92;", perklause 2000 kandidatu irasus, sugebejo rasti jai lygiaverte pamaina. Tarjos vieta uzeme sexualioji Anette, su kuria \\\\\\\"Nightwish\\\\\\& #92;" pradejo nauja savo gyvavimo era.

2007 m. Nightwish po ilgos pertraukos isleido nauja singla, pavadinta \\\\\\\"Eva\\\\\\\&# 34;, ir atskleide naujosios vokalistes tapatybe. Tarja Turunen pakeite Anette Blyckert.

Rudeni isleistas Nightwish albumas \\\\\\\"Dark Passion Play\\\\\\\" sulauke kritiku pripazinimo. Per itin trumpa laika sis albumas didziuliu tirazu buvo parduotas daugelyje saliu.





Nuotaika: smalsus  
peržiūrų: 1001 dienoraščio įvertinimas: 7.00
viso vertinimų: 3



komentarų: 1 (10 puslapyje)
alone
Babe, 32
Vilnius, Lietuva
2008-06-05 20:58:14
Atsikratyk tu nereikalingu simboliu, nuo ju raibsta akyse...
Vertinimo statistika

kebabasrozinis, 27
Aleksandrija, Lietuva
2010-03-19 16:47:56

Įvertinimas: 1


as
graskebraske, 42
Panevėžys, Lietuva
2008-08-06 22:02:51

Įvertinimas: 10


XD
Nightwish fan, 31
Kaunas, Lietuva
2008-05-23 18:05:31

Įvertinimas: 10