Nelli
As
Paskutinį kartą matytas: 
2009-05-01 15:08:05Nelli, 28
Kaunas, Lietuva

Patalpinta 2008-11-01 21:32:48

NIGHTWISH:IR ŽEMĖJ, IR DANGUJ INTERVIU

- Naująjį koncertinį turą pradedate nuo Lietuvos, baigsite Islandijoje. Kodėl pasirinkote būtent mūsų šalį? Ar tai tiesiog sutapimas?

- Tai dėl geografinės padėties. Iš Skandinavijos judėsime į Europos centrą - Baltijos šalis, į Lietuvą.
Pirmąja koncertinio turo šalimi tapo Lietuva, šalis, kurioje nesame koncertavę. Daug žmonių nėra matę mūsų pasirodymo, šis faktas suteikia dar daugiau adrenalino, stiprių emocijų.

- Ar esate kada lankęsi Lietuvoje?

- Taip. Praleidome čia tris puikias dienas, kai darėme reklamines nuotraukas. Nors teko būti tik Vilniuje, galiu pasakyti, kad jūsų šalis - labai graži.

- Ką žinote apie Lietuvą, muzikinį jos gyvenimą?

- Apgailestauju, bet labai mažai...

- Ar planuojate prieš koncertą ar po jo pasivaikščioti Vilniuje, aplankyti mūsų kultūrinius objektus, pasilinksminimo vietas?

- Jei turėsime laiko - būtinai. Bet žinote, iš vienos šalies turi judėti į kitą. Po koncerto Lietuvoje vyksime į Lenkiją.

- 2005 metais, visų nuostabai, atleidote žaviąją vokalistę Tarją Turunen (30), su kuria dirbote 9 metus. Ar nesigailite?

- Metai, praleisti su Tarja, buvo nuostabūs, fantastiški, galima sakyti. Ji - labai gera atlikėja. Tačiau aš nesigailiu. Tai buvo apmąstytas ir demokratiškas sprendimas. Apie tai tiek daug kalbėta... Supratau, kad žmonės iš kitos barikadų pusės į susiklosčiusią situaciją žiūri klaidingai. Nebesinori aitrinti tos žaizdos. Buvo labai sunku publikai paaiškinti šį poelgį...

- Naujà vokalistę rinkotės iš šimtų kandidačių. Ja tapo Anette Olzon (36). Ar ji
pateisino jūsų lūkesčius?

- Absoliučiai! Anette neabejotinai tapo mūsų grupės dalimi. Norėjome visiškai kitokios vokalistės nei buvusi. Mums nereikėjo Tarja kopijos. Ieškojome emocingos, stipraus balso savininkės, bet kitokios nei Tarja. Kai išgirdome Anette dainuojant, supratome, kad ji - naujoji vokalistė. Nors tai ne pats geriausias balsas, koks galėtų būti, bet ji dainavo labai natūraliai ir šiltai.

- Esate grupės \"Nightwish\" dainų žodžių kūrėjas. Iš kur semiatės idėjų? Ar dainomis išreiškiate savo asmeninius potyrius?

- Rašydamas dainas kuriu viso savo gyvenimo dienoraštį. Be abejo, kalbu apie tai, kas man svarbiausia. Tai, ką išsakau dainų žodžiais - mano komunikacijos su pasauliu išraiška.

- Kokia svarbiausia Jūsų muzikos idėja?

- Klausytojams noriu suteikti emocijų, kurios padėtų pabėgti nuo realybės. Tačiau mes nesistengiame savo muzika daryti įtakos.

- Ar grupės nariai laisvą laiką leidžia kartu?

- Nesusitinkame dažnai, nes visi grupės nariai gyvena skirtinguose miestuose. Bet mes vis tiek esame vienas kitam geriausi draugai. Bet po koncertų neabejotinai ilsimės kartu. Galima sakyti, tradiciškai - filmai, vakarėliai ir panašiai.

- Ar kaip dauguma suomių mėgstate pasikaitinti saunoje?

- Be jokios abejonės! Praėjusį vakarą saunoje praleidau dvi valandas! (Juokiasi)

- Beprotiškiausia dovana iš gerbėjų.

- Dangaus žvaigždė, pavadinta mūsų grupės vardu \"Nightwish\".

- Koncertuojate visame pasaulyje, kuri šalis labiausiai sužavėjo?

- Tik ką grįžome iš Australijos. Bet artimiausios vis dėlto Skandinavijos šalys. Natūralu...

- Kokios muzikos klausotės?

- Mėgstu gerų filmų garso takelius. Svarbu, kad muzika būtų melodinga. Nesirenku muzikos pagal stilių, svarbiausia - geras skambesys.

- Kokie grupės \"Nigtwish\" ateities planai: grandioziniai šou ir panašiai?

- Mes turime milžiniškų planų (juokiasi)... Pradedame turą jūsų šalyje. Vėliau laukia pasirodymai Prancūzijoje, Portugalijoje, Meksikoje, Amerikoje...

- Laukiame nesulaukiame grupės \"Nightwish\" Lietuvoje.

- Tikimės jūsų nenuvilti.

Cia pries Nw koncerta Lietuvoje


Nuotaika:  
peržiūrų: 817 dienoraščio įvertinimas: 0.00
viso vertinimų: 0